MónNatura Delta de l’Ebre

Un món de natura per viure l’essència del Delta

Món Natura Delta de l'Ebre


 

Informació

MónNatura Delta de l’Ebre és un projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera, inaugurat el 2012, que convida a fer un viatge que combina terra i mar, aigua dolça i aigua salada, peixos i aus excepcionals...

Situat a la llacuna de la Tancada, en un paratge únic per a la concentració de fauna, MónNatura Delta de l’Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental.

Guardonat en els I Premis de Turisme Responsable de Catalunya en la categoria de millor gestió del patrimoni natural i la protecció del medi ambient a través del turisme i també amb el premi Qualitat Ebrenca 2013 en la modalitat d’intervenció urbanística en espais exteriors per la restauració de les salines de la Tancada, MónNatura Delta de l’Ebre ofereix un conjunt de propostes sorprenents per gaudir d'aquestes terres.

Carretera del Poblenou a les Salines, s/n
977 053 801
43870
Amposta

Serveis

Espais
La sal, les aus i la pesca tradicional són els tres grans eixos de MónNatura Delta de l’Ebre, representats en un conjunt d’espais que ajuden a entendre el valor i la singularitat del Delta:

- Les salines: L’única recreació a escala d’unes salines del Delta obertes al públic.

- Espai Delta: Per descobrir i sentir l’essència del Delta, un viatge únic per conèixer com es va formar el Delta i viure el pas de les estacions al llarg d’un any, a través d’un muntatge audiovisual. També podeu veure moments especials de la fauna de la llacuna de l’Alfacada a través d’un observatori d’ocells.

- Mirador 360º: Per gaudir de vistes privilegiades des d’un dels millors miradors de la zona, amb telescopis per observar aus aquàtiques a la llacuna de la Tancada i a les antigues salines de Sant Antoni, com ara flamencs, xatracs, limícoles, ardeids, etc.

- Embarcador i zona de perxar: Una mostra de les arts de pesca tradicional del Delta. Podeu pujar a la barca de perxar i experimentar una altra activitat típica del Delta.

 

- Arts de pesca: Una mostra de diferents instruments i eines de pesca tradicional al Delta, com ara el rall, el gànguil, el bussó, el gamber i el tresmall.

 

- Aguait: Per observar la fauna de les antigues salines de Sant Antoni, com ara limícoles, xatracs, becs d’alena i gavines. També podeu conèixer què és el projecte LIFE Delta Lagoon, que ha significat la recuperació i transformació de l’entorn i ha afavorit la tornada de la biodiversitat de la zona.

- Territori fartet i biodiversitat salina: Per descobrir la varietat de vegetació salina de l’entorn i les adaptacions que han desenvolupat per sobreviure. Podreu conèixer una de les principals poblacions de fartet al Delta, un petit peix endèmic de la península Ibèrica en perill d’extinció.

Activitats
- Per a famílies: Els caps de setmana es proposen activitats lúdiques i educatives per tal de compartir experiències en família.
- Per a escoles: Un servei educatiu a l’abast dels professionals de l’ensenyament per aprofundir en el delta de l’Ebre. Les activitats pedagògiques giren entorn de tres eixos temàtics: l’avifauna, la sal i la pesca.
- Per a grups: Un servei exclusiu de reserves amb una atenció personalitzada. Els grups poden fer el circuit guiat per tot el centre i activitats com ara perxar.
- Visita per lliure o guiada: Un recorregut per tots els espais que formen aquest equipament.
- Activitats d’observació
- Agenda d'activitats

 


Altres serveis
- El racó de l’ornitòleg
- La botiga
- La zona de descans
- L’entorn del Delta
- Guiatge virtual
- Carnet d’ornitòleg


Tarifes i horaris
Visita dels menuts: Dissabtes, diumenges i festius a les 10:30 en català
Visita Veigues quin Delta: 12 h (català), 17 h (castellà).
 
Contalles del Delta, divendres i dissabtes a la tarda, 20 h (l’horari canvia en funció de la posta de sol). Preu adult: 15 €; nen 7,5 €.

 

Entrada a MónNatura Delta:
• Dissabtes, diumenges i festius, de 10 h a 18 h.
Visita guiada a MónNatura Delta:
• Dissabtes, diumenges i festius a les 12h en català i a les 16h en castellà
Tancament de temporada el dia 8 de desembre de 2020.

GPS: Latitud

40.645112

GPS: Longitud

0.739388

Reserves

Visita guiada per descobrir l'essència del Delta
10 €
Visita teatralitzada amb tast quan el sol es pon - Del 20/07 al 15/09
15 €

Localització

Javascript is required to view this map.