L'abric de Cabrafeixet i la cova de la Mallada

Ruta a peu per la rodalia del Perelló

L'abric de Cabrafeixet i la cova de la Mallada

El Perelló

Fitxa tècnica
Durada: 40 min
Distància: 1,07 km
Desnivell: 90 m
Dificultad: molt fàcil
Època recomanada: tot l'any


 

Descripció
Al terme del Perelló es troben els vestigis prehistòrics més destacats i remots de la comarca del Baix Ebre. A l'abric de Cabrafeixet es conserven pintures rupestres d'una gran qualitat tècnica i artística, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1998, i, al seu costat, es troba la cova de la Mallada, que va ser habitada per l'home del paleolític superior.Recorregut
Per accedir al punt de sortida de la ruta se surt del Perelló (per arribar-hi des de Tortosa es pren la C-42 fins a desembocar a l'N-340, que per l'esquerra duu directament al poble) per la carretera N-340 i es travessa el poble.

De seguida s'agafa la carretera local TV-3022 en direcció a Rasquera i Móra d'Ebre. Transcorreguts 8 km, cal girar per una pista asfaltada de l'esquerra amb un indicador cap a les pintures rupestres.

Després de 2 km es tomba a la dreta per un camí també senyalitzat en direcció a les coves. Finalment, 700 m després d'aquesta desviació, es pren una pista que, per l'esquerra, s'enfila fins a arribar, en 1,5 km més, a la zona d'aparcament de les coves, on es pot estacionar el cotxe.

Des de l'aparcament es puja pel camí senyalitzat per la dreta d'un petit barranc i, en 15 min, s'arriba a l'abric de Cabrafeixet, que compta amb unes magnífiques pintures prehistòriques naturalistes. Són escenes de caça de l'època d'un gran nivell tècnic.

El mateix camí duu de seguida, enfilant-se per un corriol de la dreta, a la cova de la Mallada, als 20 min. de trajecte.

A la cova, de 20 m de profunditat i 7 d'alçària, es van trobar també pintures rupestres encara més remotes que les anteriors, però van desaparèixer. Des d'aquí s'albira, a l'esquerra, la serra del Boix, d'espessos boscos i escarpades muntanyes. Es desfà el camí.

 


Informació pràctica
Es recomana dur cartografia de l'entorn.
Cal proveir-se de roba i calçat adequats, aigua i menjar suficient.

 


Més informació
Consell Comarcal del Baix Ebre
C/ Barcelona, 152
43500 Tortosa
Tel. 977 44 53 08
www.baixebre.cat


 

Font: ACNA SL
Més informació a la web del Palau Robert

Javascript is required to view this map.