Torre de la Carrova

Fortificació defensiva de l'Ebre a Amposta

Torre de la Carrova a Amposta

C-12, a 4 km d'Amposta
977 703 453
43870
Amposta

La Torre de la Carrova és una antiga torre de vigilància del trànsit pel riu Ebre, de planta rectangular, datada del segle XII i que es troba a 4 km aigües amunt d'Amposta, al costat de les restes de l'assentament d'una antiga vil·la romana. La seua estructura robusta del s. XIV la situa com un dels exemples més majestuosos de fortificació defensiva al curs inferior de l'Ebre.

Des de 1443 fins ben entrat el segle XIX va pertànyer al convent de Benifassà. Després de passar per mans de diversos propietaris, l'any 1991 va ser restaurada i adquirida per l'Ajuntament de l'Amposta.

A tocar de la torre s'ha habilitat una zona de pícnic, a prop de la font de la Carrova i les restes de la part rústica d'una vil·la romana, que va estar en funcionament des del s. II aC fins al s. V dC i que mostra el que van ser les explotacions agrícoles romanes a l’Ebre.

Aquest parc arqueològic forma part de la xarxa d’equipaments Ebre, Natura & Cultura.
 

Parc arqueològic de la Carrova


Horari de visita del parc arqueològic
Diumenges, d’11 h a 13 h.


Contacte
Oficina de Turisme d'Amposta
Avinguda de Sant Jaume, 1
Tel. 977 703 453
a/e: turisme@amposta.cat
Pàgina web: www.turismeamposta.catDescripció
A l'altra banda del seu curs s'hi localitza una altra torre, coneguda com a Torre de Font de Quinto o torre de Campredó sobre el vessant fluvial de la serra de les Veles al terme municipal de Tortosa. La tradició oral diu que antigament totes dos es trobaven unides per unes cadenes que impedien el pas de barques pel riu.

L'Ajuntament d'Amposta la va restaurar segons el projecte de J. L. Millán Bel, davant el perill d'enrunament a causa del badall produït per un llamp.

Sobre una base de 15 per 11,5 metres i amb una alçada de 18,5 metres s'hi troben tres nivells i una terrassa superposada, amb barbacanes. L'exterior és de pedra calcària i les cantonades de pedra dolça i tova. Destaquen unes finestres geminades, dividides per unes columnetes amb capitell. Antigament no tenia accés a nivell de terra, s'hi entrava per la finestra del primer pis; posteriorment s'hi va practicar una porta.

 

Més informació
Museu de les Terres de l'Ebre

Tarifes

-

GPS: Latitud

40.742933

GPS: Longitud

0.561478

Localització

Javascript is required to view this map.