Refugi antiaeri de la Font Gran

Espai de memòria històrica a Benissanet

Refugi antiaeri de la Font Gran

Pl. de la Font Gran
977 40 79 15
43747
Benissanet

Com a conseqüència de la Batalla de l’Ebre i l’aparició constant de l’aviació enemiga bombardejant els mitjans de pas propers a Benissanet, i en alguns casos la mateixa població, les autoritats municipals i militars republicanes que la controlaven, van decidir construir diversos refugis com el de la plaça de la Font Gran, a més d’altres de particulars que es van habilitar als soterranis de les cases, per a la mateixa finalitat. 


El refugi de la plaça de la Font Gran es va construir entre els mesos d’agost i octubre de 1938. En les tasques hi van participar soldats republicans que feien de paleta, excavant i reforçant diversos trams de les galeries amb obra, i sobretot noies jóvens del mateix municipi (unes 20 noies d’entre 14 i 16 anys) que van col·laborar-hi, per torns i de nit, extraient-ne la terra.

 

Refugi antiaeri de la Font Gran

 

A més, dins el refugi hi trobareu una exposició d’escultures d’un autor barceloní fetes amb restes de metralla, una exposició de fotografies de la Batalla de l’Ebre a la Ribera d’Ebre i s’hi projecta un audiovisual.

 

Visita concertada
Dilluns i divendres, de 9.00 h a 13.30 h.
Dimarts, dimecres, dijous, de 9.00 h a 13.00 h, i de 16.30 h a 18.30 h.
Dissabte, de 10.00 h a 13.00 h.

Nota: l'últim dissabte de cada mes el refugi romandrà tancat.Altres tarifes
El preu de la visita al refugi de la Font Gran és gratuït per a les persones residents a Benissanet, excepte que vulguen visitar el refugi fora d'horari, que llavors hauran d'abonar el preu de la visita guiada.

El preu de la visita per a les persones no residents a Benissanet és de 2 € per persona, sempre que siga dins l'horari, si és fora d'horari hauran d'abonar el preu de la visita guiada.Més informació
977 40 79 15 (Rosa).

Tarifes

2 €

GPS: Latitud

41.057356

GPS: Longitud

0.634495

Localització

Javascript is required to view this map.