Centre d'Interpretació de la Terrissa-Terracota

Espai museístic a la Galera

Centre d'Interpretació de la Terrissa-Terracota

c. de Sant Llorenç, 36
977 718 339
43515
La Galera

Terracota, el Centre d'Interpretació de la Terrissa, es troba situat als baixos de l'ajuntament de la Galera, municipi amb una tradició terrissera documentada des del segle XVIII.

La visita a Terracota us permetrà conèixer el procés que fa que un bocí de fang es transforme en diferents tipus d'atuells, el seu ús (ara i abans), com es comercialitzaven i es comercialitzen, diversos tipus d'argila i terrissa d'indrets propers a la Galera. A la segona sala de Terracota (espai d'exposicions temporals) hi trobareu: fotografia, escultura, pintura, etc. segons el moment de l'any.

 

Horari
De dimecres a divendres, de 9.30 h a 13.30 h / Dissabtes, diumenges i festius, de 12 h a 14 h.
Cal concertar visites per a grups i altres horaris.
 

Centre d'Interpretació de la Terrissa-Terracota


Hi podreu descobrir, pas a pas i d'una forma clara i entenedora com es crea una peça de terrissa: des que es va a buscar l'argila a l'argiler, com aquesta argila és transformada i treballada fins que es posa damunt del torn i la mà del terrisser transforma un bocí de fang en alguna cosa: un cànter, un cadup, un cossiet, un setrill... Mitjançant la cuita, aquesta peça crua es converteix en una obra durable i consistent. S'explica com es feia abans aquest procés i com es fa ara. El fil conductor del centre són: imatges, textos, audiovisuals, peces i eines.

El Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera permet també conèixer els tipus de produccions que es feien i es fan i com ha canviat el seu ús, així com conèixer l'origen, la història i la forma de vida dels terrissers de la Galera.

Disposa d'un dossier didàctic pensat per a alumnat d'educació primària, amb activitats per fer al mateix centre i a classe, abans i després de la visita, un dossier per al professorat i un conte, i fins i tot es pot visitar in situ l'única terrisseria en actiu.

Tarifes

2 €

GPS: Latitud

40.681608

GPS: Longitud

0.463553

Localització

Javascript is required to view this map.