Sant Carles de la Ràpita

Passejant per Sant Carles de la Ràpita

Hi ha dos miradors indispensables que permeten fer una idea de l’atractiva barreja de mar i muntanya que ofereix Sant Carles de la Ràpita. Un és la Torre de la Guardiola, mirador des d’on es contempla la badia dels Alfacs i part del Delta. L’altre és la Foradada, un dels seus punts més alts, que constitueix una vista privilegiada del delta de l’Ebre.

 


Declarada monument d'interès historicoartístic per Patrimoni de Catalunya, l'Església Nova és un edifici notable i singular.
 

Per descomptat, un dels principals reclams de la Ràpita són les seues llargues platges d'arena fina. La platja de Garbí, Hortets, Capri, Aiguassera, Aldea Blanca, el Far, les Delícies, Suís o l’exòtica i relaxant platja del Trabucador –franja arenosa de 6 km de longitud que separa la mar Mediterrània, mar de fora, de les tranquil·les aigües de la badia dels Alfacs, mar de dins– en són exemples.

 Pel que fa a la part muntanyosa, la serra del Montsià ens ofereix multitud d’itineraris que ens permeten visitar fonts, coves i paisatges naturals de gran bellesa.

També hi ha la possibilitat de fer passejades en bici pel delta de l’Ebre, que parteixen del nucli urbà i van fins al Centre d’Exposició Ambiental, les platges amb dunes i la reserva de la punta de la Banya, amb una fauna força variada, on destaquen els flamencs. Però, si ho preferiu, aquesta última també es pot visitar a través d’un creuer amb vaixell que, a banda, recorre la badia dels Alfacs, on es poden veure els vivers de musclos i ostres o les salines.

Altrament el municipi compta amb un museu de malacologia, amb una col·lecció de closques, minerals i fòssils marins força interessant.

Finalment, fer un tomb pel passeig marítim, arribar fins al port pesquer –que compta amb la flota pesquera més important de Catalunya– o presenciar la subhasta del peix a la llotja, poden completar la visita.