Riba-roja d'Ebre

Passejant per Riba-roja d'Ebre

Una estada a Riba-roja d’Ebre permetrà al visitant veure l’església de Sant Bartomeu d’estil barroc tardà (s. XVIII), la construcció monumental més moderna.
 

Església de Sant Bartomeu


També les restes del castell i la presó, el mirador de la Pena o els abundants barrancs, com el del Calvari, la Roca, la Campana, la Garita, el Camí de Sirga i la Glera (ideals per fer rutes amb bicicletes tot terreny) sense oblidar els seus pous fortificats i els molins.

Alhora podeu gaudir dels immillorables paratges naturals situats al voltant de l’Ebre i de l’embassament que comença en aquest terme municipal, un lloc idoni per pescar, amb grans quantitats d’aficionats a aquest esport que arriben d’arreu de Catalunya, l’Estat espanyol i la resta d’Europa per pescar en aquestes aigües.

El riu Ebre fa que Riba-roja siga un lloc apropiat per practicar altres esports, com el piragüisme, la motonàutica o l’esquí aquàtic i, a la vegada permet fer turisme fluvial amb la possibilitat de llogar vaixells per navegar pel riu.
 

Embassament de Riba-roja

A banda dels paratges de l’Ebre i els carrers de la localitat, on hi ha cases antigues amb portalades del s. XVII, també podeu atansar-vos fins a l’ermita de Santa Madrona. Va ser construïda cap a l’any 1900 i s’hi troba un portal amb un escut treballat en pedra que recorda la llegenda de la santa.

Una altra ermita és la de Berrús, dedicada a santa Magdalena i destí dels romiatges que es fan als mesos de març i abril, respectivament. Aquesta última té com a fet curiós que va ser traslladada pedra a pedra des del seu emplaçament original quan es va construir l’embassament, l’any 1960.

Riba-roja compta també amb un museu etnològic, on es poden veure molts dels estris que antigament utilitzaven els hòmens per treballar la terra.