Amposta

Passejant per Amposta

Església parroquial i casa modernista d'Amposta
 

Una passejada per Amposta ens ha de dur a conéixer el seu característic Pont Penjant, la torre castell, amb restes medievals, el passeig del Canal, el Mercat municipal, on destaquen les vidrieres amb motius característics de la zona i alguns edificis modernistes.

Amposta també posseix edificis religiosos destacables, com ara l’església arxiprestal de l’Assumpció, construïda entre els s. XIII-XIV; l’església de Sant Josep, al barri del Grau, o l’església del Sagrat Cor, al barri de les Valletes. Igualment esmentarem l’ermita de Santa Maria del Montsià, situada a la falda de la muntanya del Montsianell.

Cal visitar el Museu de les Terres de l'Ebre, on són representats tres aspectes singulars del territori: la natura, un compendi de flora i fauna des de la serralada del Port fins al delta de l’Ebre; l’etnologia i els models tradicionals de conreu de l’arròs i l’arqueologia, amb mostres de la història dels primers pobladors de la comarca.

Torre de la Carroba i embarcadors d'Amposta

A només 4 km d’Amposta, i sense sortir del terme municipal, trobem la Torre de la Carrova, una torre medieval de defensa.

També es pot fer un tomb per la platja dels Eucaliptus, a només 20 km, i gaudir d’un gran espai verge. Des d’allí es pot accedir a la llacuna de la Tancada i a la de l’Encanyissada, dins del parc natural del delta de l’Ebre, on els seus miradors permeten observar ànecs i flamencs, o traslladar-se fins als ullals de Baltasar, bosses d’aigua subterrània que formen manantials d’aigua dolça, arran de terra, on creixen nenúfars.

El Museu Ornitològic de l’anomenada Casa de Fusta, a prop de l’Encanyissada, és un lloc de visita obligada per als interessats en les diferents espècies d’aus que poblen el Delta i també s’hi pot veure una exposició permanent sobre la formació de les llacunes.