La Sénia

Una mica d'història

Mitjançant restes materials d'èpoques prehistòriques s'hi ha documentat la presència de pobladors. Les pintures rupestres de la cova dels Rosegadors i de la cova de la Tenalla són els testimoniatges d'un nomadisme estacional de petits grups d'humans.
 

Pintures rupestres a la Sénia

En la primera meitat del segle XII va rebre la carta de població i va quedar inclosa en la jurisdicció del castell d’Ulldecona.


La Sénia va prendre part activa en els temps posteriors en destacats fets històrics, com la Guerra Civil catalana, la Guerra de la Independència i les Guerres Carlistes, durant la primera de les quals va patir un llarg setge de les tropes isabelines.

Ja al segle XX és de destacar la construcció d’un camp d’aviació a la partida dels Plans que va ser emprat durant la Guerra Civil espanyola; primer, per avions republicans i, després, pels avions alemanys de la Legió Còndor, que donaven suport a les tropes franquistes. Per tal de recuperar la memòria històrica local l'Ajuntament ha creat el Patronat del Camp d'Aviació de la Sénia.