Terres de l'Ebre

Com arribar-hi

 

COM ARRIBAR-HI

Carreteres
Un dels principals eixos de la xarxa viària de les Terres de l’Ebre és l’autopista AP-7, que va des de la Jonquera fins al sud de l'Estat espanyol vorejant el litoral mediterrani.

Una altra de les carreteres importants és la C-12. Coneguda com l’Eix de l’Ebre, travessa el territori de sud a nord i connecta amb les terres de Lleida.

D’altra banda, l'N-340 i l’Autopista AP-7 vénen de Barcelona i transcorren pel llevant espanyol seguint la línia de la costa.

Finalment, l'N-420 comunica amb Saragossa per Terol, travessant les comarques de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre.

A més a més, hi ha una completa xarxa de carreteres secundàries que possibiliten la comunicació viària entre les diverses poblacions de les Terres de l’Ebre.


Transports
Les Terres de l’Ebre disposen d’una xarxa de línies regulars d'autobusos que enllacen les capitals de comarca amb els pobles i la resta de ciutats catalanes i espanyoles. A més, el viatger pot gaudir del servei d'autobusos urbà a les ciutats de Tortosa i Amposta.
 

Si parlem del transport públic amb tren cal fer referència a tres eixos de comunicació: hi ha dos línies de Regionals Renfe que creuen les Terres de l'Ebre. La primera ressegueix la línia de la costa i uneix la frontera amb França i el sud de la península Ibèrica, la segona uneix Tarragona i Saragossa tot passant per la comarca de la Ribera d'Ebre. També cal fer referència a la línia del tren d'alta velocitat (AVE) que uneix Madrid amb Lleida i Tarragona.

A més, a pocs quilòmetres al nord de les Terres de l'Ebre hi ha l'aeroport de Reus amb línies regulars cap a diverses capitals d'Europa. D'altra banda, l'aeroport internacional de Barcelona i l'aeroport de València, que són dos dels centres aeroportuaris més importants de l'Estat espanyol, es troben a tan sols 150 km de les Terres de l'Ebre, el de Barcelona en direcció nord i el de València en direcció sud.


 

Per a més informació:

Autobusos Hife
C/Adrià d’Utrech, 1
43500 Tortosa
Tel. 902 11 98 14
www.hife.es

Xarxa de trens de Renfe
Telèfon d’informació i reserva:
902 24 02 02
www.renfe.es

Aeroport de Reus
Autovia Tarragona-Reus, s/n
43204 Reus (Tarragona)
Tel. 902 404 704
www.aena.es