El meandre del riu Ebre a Flix


Navegant en caiac per l'abraçada de l'Ebre

El meandre del riu Ebre a Flix

Preu per persona

17 €

Descripció

Durada: La durada és lliure, tot un matí o tota una tarda màxim.

Diuen que des que l'Ebre neix a Santander fins el mar, hi ha un localitat que el propi riu va escollir per assossegar-se i contemplar-lo pausadament. L'espectacular meandre de Flix de 5 km "abraça" el poble i esdevé una ruta ideal per als qui s'inicien en el piragüisme en aquest bell paratge natural.

El Meandre de Flix és un dels més espectaculars de l'Ebre, el riu descriu tan pronunciada corba que els "flixancos" parlem del riu de baix i del riu de dalt. És a la part més alta on es situa el conegut castell carlí de Flix (es pot visitar després).

També són de destacar les restes del sistema defensiu del segle XVII, visibles des de la nostra piragua o caiac.

La construcció de l'embassament (1948) va fer que el meandre tingués un baix cabal habitualment, ja que l'aigua es desvia principalment a una central hidroelèctrica. Per als qui passejarem en caiac, serà genial perquè ens deixa un tram de gairebé 5 km. d'aigua tranquil·la. De fet, és probable que ens creuem amb altres canoes o amb els remers/es del Club Nàutic Flix, de tradició en el rem amb llaüt (embarcació tradicional), que utilitza aquesta zona privilegiada de l'Ebre com a zona d'entrenament.

El meandre és part de la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes i el Meandre de Flix i zona PEIN, la zona de Sebes està situada aigües amunt de l'embassament i té un museu explicatiu de la navegació i del "Camí de Sirga", diverses guaites i passeres per a l'observació d'aus que recorren l'aiguamoll, un poblat ibèric en excavació i dos projectes emblemàtics de reintroducció de la cigonya blanca i de pastura amb cavalls de la Camarga.

A la vora del riu Ebre, que és un generador de vida, l'activitat humana ve de temps immemorials i al llarg del meandre, hi ha molts punts històrics interessants a part dels naturals, que ens permetran passar un dia de natura, bany, esport, cultura i el descobriment d'aquesta zona tan particular de l'Ebre a Flix.

Inclou: Aquesta ruta es sol oferir sense monitor acompanyant a l'aigua, però amb un complet briefing previ. Sessió iniciació en tècnica, seguretat i turística. Elecció de caiacs individuals, dobles, triples o quàdruples si aneu amb nens. Armilles i pala. Monitor/s titulats i experts en la introducció inicial. Assegurances i permís de navegació.

Tarifes:
Menors 8 anys gratuït
Menors 14 anys:  12 €
Adults: 17 €
Importants descomptes per a grups a partir de 10 persones

Empresa

Preu total per

persona

17